Mini Macarons


1 min de citit

Deci, trebuie sa recunosc ca nu sunt fan macarons....îmi plac, dar nu mă dau în vânt. Cu aceste macarons sta altfel treaba :)) Sunt obsedată de gustul lor! CELE MAI BUNA MACARONS EVER!

Ingrediente:

125 g zahar pudra

50 g faina de migdale

25 g cacao (dacă doriți sa rămână albe la culoare nu folosiți cacao)

2 albusuri de ou

putina sare

75 g zahar


Umplutura:

Pentru cele albe am folosit:

1 lingura mascarpone

1 lingura zahăr pudra

1 lingura gem de caise

Pentru cele maro am folosit:

1 lingura mascarpone

1 lingura zahăr pudra

2 lingurite caco


Mod de preparare:

într-un robot de măcinat am pus zaharul pudra, faina de migdale, și cacao și am amestecat pana a devenit ca pudra. Am strecurat printr-o sita compoziția într-un bol.

In bolul unui mixer am bătut cele 2 albușuri cu putina sare. Când au început sa prindă textura de spuma am adăugat treptat zaharul și am bătut albușurile pana au prins o consistentă de frișcă.

Am turnat Jumatate din Ingredientele uscate peste albușuri și am amestecat cu o spatula cu mișcări de jos în sus. Am turnat și restul de ingrediente și am omogenizat bine totul.

Am transferat aluatul într-un pos. Intr-o tava tapetata cu hârtie de copt am început sa formez macaronsi. Am lovit fundul navei de câteva ori pentru a se așeză bine aluatul. Am lăsat la odihnit aproximativ 20 min.

După cele 20 de min. am dat tava la cuptor pentru 10 min la 180 de grade.

În timp acesta m-am ocupat de umplutura. Am amestecat mascarpone cu zaharul pudra și cacao (sau gem) pana s-a omogenizat bine.

Când scoatem tava din cuptor, lăsăm sa se răcească. După ce s-a răcit, începem sa umplem macaronsii. 

Enjoy!
Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.